Groesbeek Elektro

GROEPENKAST

In de groepenkast wordt elektriciteit beveiligd en verdeeld over installatiegroepen. Uw woning of bedrijfspand heeft bijvoorbeeld een groepenkast nodig om elektrische apparaten te voorzien van stroom.

Groesbeek Elektro

DE AARDSCHAKELAAR

Een aardschakelaar komt voor in bijna alle groepenkasten. In de opstelling zorgt de aardschakelaar dat de installaties die op het component zijn aangesloten, wanneer nodig spanningsloos gemaakt kunnen worden. De aardschakelaar maakt de installatie spanningsloos wanneer er lekstroom ontstaat. Bij lekstroom verlaat de stroom op een andere manier de installatie dan bedoeld is. Dit kan gevaarlijk zijn en daarom wordt de stroom afgesloten.

Voor storingen zijn wij bereikbaar!

06 34 212 232
Groesbeek Elektro

LEKSTROOM

Bij een lekstroom of een ander defect in een elektrische installatie moet er altijd nog verlichting over zijn. De verdeling van uw groepenkast over in twee of meerdere aardlekschakelaars is daarom van belang. Laat uw groepenkast op veiligheid controleren door Groesbeek Elektro. Is deze niet in orde? Dan kunnen wij uw groepenkast veilig maken!

Voor een 30 mA aardlekschakelaar geldt een maximum van vier eindgroepen. Bij twee aardlekschakelaars is dit maximaal acht eindgroepen. Voor twee eindgroepen moet in dat geval een toestel vast worden aangesloten, uiteraard met schakelaar.

Als de verlichting bij meer dan vier eindgroepen verdeeld moet worden over twee aardlekschakelaars, kunnen drie aardlekschakelaars als hoofdschakelaar dienst doen. De beste oplossing is dan drie aardlekschakelaars met een nominale aanspreekstroom van 30 mA. Hiervoor moet dan volgens de NEN 1010 een hoofdschakelaar worden geplaatst.

Contact

Neem contact op

Groesbeek Elektro helpt u graag met alles wat met stroom, spanning en bedrading te maken heeft. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Naar contact