Groesbeek Elektro

ROOKMELDERS

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om op elke verdieping van uw woning een werkende rookmelder te plaatsen. Deze regelgeving bestond al voor nieuwbouwwoningen maar geldt nu ook voor de bestaande bouw. Wacht niet langer en laat uw rookmelders installeren door de specialisten van Groesbeek Elektro.

Groesbeek Elektro

WAAROM MOET U ROOKMELDERS OPHANGEN?

Natuurlijk is het verplicht om een rookmelder op te hangen, maar rookmelders redden levens. Het is een eenvoudige manier om een brand in een vroeg stadium te detecteren. Bij Groesbeek Elektro sluiten wij uitzonderlijk rookmelders van topkwaliteit aan. Wij weten precies waar de rookmelder geplaatst moet worden om de brand zo vroeg mogelijk te detecteren.

Bij brand komt rook vrij, waardoor ook giftige stoffen vrij komen. Zodra de rook een rookmelder bereikt wordt u geattendeerd op gevaar. Het is van belang dat u en anderen zo snel mogelijk het pand verlaten.

Voor storingen zijn wij bereikbaar!

06 34 212 232
Groesbeek Elektro

DE BESTE PLEK OM EEN ROOKMELDER OP TE HANGEN

Het is verplicht om minstens één rookmelder op elke verdieping te installeren. Wij raden aan om op de vluchtroute en in uw slaapkamer een rookmelder op te hangen. Wilt u echt zekerheid hebben? Plaats dan een rookmelder in elke ruimte waar brand kan ontstaan. Zodra duidelijk is op welke plekken een rookmelder geplaatst moet worden, installeren we de rookmelders aan het plafond op minstens vijftig centimeter van de muur.

Let op: plaats een rookmelder niet in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Niet elke rookmelder is bestand tegen de condens.

Groesbeek Elektro

WELKE ROOKMELDERS MOET IK KOPEN?

Alleen rookmelders met het Europese keurmerk EN 14604 zijn geschikt. Dit keurmerk houdt in dat de rookmelder voldoet aan de noodzakelijke kwaliteitseisen ten aanzien van productinformatie, onderhoud, duurzaamheid en milieuaspecten.

Nu blijven er nog genoeg rookmelders over. Wij adviseren om altijd te kiezen voor rookmelders die 10 jaar mee gaan. Met name de batterij is belangrijk! Rookmelders met batterijen die maar 1 jaar mee gaan, zijn op de korte termijn goedkoper. Maar op de lange termijn kost het meer. Bovendien moet u elk jaar de batterijen vervangen.

Groesbeek Elektro

SCHOONMAKEN ROOKMELDER

Het is belangrijk om de rookmelders schoon te houden door regelmatig af te stoffen. Teveel stof kan ervoor zorgen dat de rookmelder niet goed functioneert en een vals alarm afgeeft.

Groesbeek Elektro

ROOKMELDERPLICHT

Ondanks de rookmelderplicht hoeft u zich geen zorgen te maken over de handhaving. Niet de brandweer maar de gemeente heeft de verantwoordelijkheid om controles uit te voeren. De verwachting is dat er niet gehandhaafd wordt. Rookmelders hangt u op voor uw eigen veiligheid en de mensen die u lief zijn in uw omgeving.

Contact

Rookmelders van Groesbeek Elektro

Groesbeek Elektro uit Dordrecht helpt u graag met het plaatsen van de juiste rookmelders. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Naar contact