Groesbeek Elektro

ZONNEPANELEN

Met zonnepanelen zelf energie opwekken is goed voor het milieu én voor uw portemonnee. Bovendien heeft u er weinig onderhoud aan. Een woning met een bestaande zonnepaneleninstallatie is bovendien erg aantrekkelijk voor een nieuwe eigenaar. Dat zij gaan besparen op hun maandelijkse energierekening staat vast en u kunt de cijfers zelf onderbouwen. Voordat het zover is moeten de zonnepanelen natuurlijk vakkundig gemonteerd worden. Groesbeek Elektro helpt u van A tot Z.

Groesbeek Elektro

Het aanleggen en installeren van zonnepanelen is een lastige klus. Groesbeek Elektro neemt de zorg uit handen en helpt u onder andere met:

  • De bekabeling aansluiten op de groepenkast;

  • Het aantal panelen en de opbrengst hiervan uitrekenen;

  • Het leveren van de zonnepanelen, omvormer en andere materialen;

  • Het tillen van de zonnepanelen en het op hoogte monteren.

Voor storingen zijn wij bereikbaar!

06 34 212 232
Groesbeek Elektro

Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen die liggen op het zuiden hebben over het algemeen het hoogste rendement. Toch kan het verstandig zijn om zonnepanelen anders te leggen. Groesbeek Elektro maakt een plan op maat en neemt hierin belangrijke factoren mee, zoals:

Een schoorsteen kan schaduw veroorzaken. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

Wanneer er meerdere dakvlakken geschikt zijn is het verstandig om uit te rekenen of een andere opstelling meer oplevert.

Zonnepanelen mogen niet bij de rand of nok liggen. Bij storm kan dat problemen veroorzaken.

Naast de schoorsteen kunnen ook andere voorwerpen schaduw werpen op uw zonnepanelen. Daarom kijken we ook altijd naar de omliggende bomen en gebouwen.

Het is mogelijk om zonnepanelen te leggen op een dakkapel. Het is belangrijk dat er van te voren wordt gekeken naar de belastbaarheid van het gehele dak.

Groesbeek Elektro

Prestaties zonnepanelen in de zomer

U verwacht het niet maar zonnepanelen kunnen slecht tegen hoge temperaturen. Wij raden daarom aan om eerst te kijken naar de temperatuurcoëfficiënt van de zonnepanelen. De temperatuurcoëfficiënt is de werkzaamheid van zonnepanelen bij een temperatuur van 25 graden boven de standaard testcondities.

Op een warme zomerdag kan de temperatuur op een zonnepaneel oplopen naar 50 graden. Bij een temperatuurcoëfficiënt van 1% per graad zal de werkzaamheid afnemen met 25% (50-25) *1). Met een temperatuurcoëfficiënt van 0,5% neemt de werkzaamheid af met 12,5%.

Plaatsen van omvormer, bekabeling en meterkast

Net zoals de zonnepanelen, kan ook de omvormer minder goed presteren wanneer deze te heet wordt. Plaats de omvormer daarom altijd in een geventileerde ruimte.

De bekabeling die loopt van de omvormer naar de zonnepanelen moet ook goed zijn aangelegd. Bovendien is het verstandig om de kabels zo kort mogelijk te houden. Hoe korter de kabels, hoe goedkoper de aanleg.

Aan de basis van dit alles staat een meterkast. Voor de aanleg van zonnepanelen moet een aparte groep geïnstalleerd worden in de meterkast. Daarnaast is aarding van zonnepanelen ook enorm belangrijk. De specialisten van Groesbeek Elektro hebben jarenlange ervaring en zijn in het bezit van de benodigde papieren om zonnepanelen en andere elektronische installaties veilig aan te leggen.

Contact

Neem contact op

Groesbeek Elektro helpt u graag met alles wat met stroom, spanning en bedrading te maken heeft. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Naar contact