Zonnepanelen zijn en blijven onwijs populair. In deze blog vertellen wij u de voordelen van zonnepanelen, maar ook over het aanleggen en installeren van de panelen.

zonnepanelen plaatsen dordrecht

Waarom zonnepanelen laten plaatsen?

Met zonnepanelen wekt u zelf groene energie op. Dit is beter voor het milieu, maar ook beter voor uw portemonnee. Wij vertellen u waarom u zonnepanelen zou laten plaatsen.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben vele voordelen. Wij lichten een aantal voordelen voor u toe.

Geld besparen

Voor de meeste mensen is het grootste voordeel van zonnepanelen dat u er veel geld mee kunt besparen. De zon geeft namelijk gratis energie, waardoor de kosten van uw energierekening lager worden. Ook verdient de investering zich bijna altijd volledig terug. Met een gemiddeld rendement van 15 tot 20% per jaar, bent u binnen 5 tot 7 jaar uit de kosten.

Het is goed voor het milieu

Zonnepanelen zorgen voor een duurzame vorm van energie, ook wel ‘groene stroom’ genoemd. Deze energie is 100% groene energie en verlaagt de CO2-afdruk van uw gehele huishouden. Energie ophalen vanuit zonnepanelen is dus goed voor het milieu.

Subsidie ontvangen

In sommige gemeentes wordt de keuze voor groene energie erg gewaardeerd en daarom beloont met een subsidie. Zonnepanelen vallen ook onder deze keuze voor groene energie. U kunt dus geld van de overheid ontvangen als u zonnepanelen laat plaatsen en dat is voor u natuurlijk een voordeel.

Waardeverhoging van uw huis

Zonnepanelen op het dak zijn een investering in uw woning die u terugziet in de waarde van uw huis. Zonnepanelen zorgen namelijk voor een waardeverhoging van uw huis. Uw huis krijgt bijvoorbeeld een beter energielabel en ook zullen de maandlasten lager zijn, wat eventuele kopers zeker zal aanspreken.

Aanleggen en installeren van zonnepanelen

Het aanleggen en installeren van zonnepanelen is een lastige klus. Groesbeek Elektro neemt deze zorg graag voor u uit handen en helpt u onder andere met:

  • Het aantal panelen en de mogelijke financiële opbrengst hiervan uitrekenen;
  • Het leveren van de zonnepanelen, omvormer en andere materialen;
  • De bekabeling aansluiten op de groepenkast;
  • Het tillen van de zonnepanelen en het op hoogte monteren.

Wij kunnen de zonnepanelen op verschillende plaatsen op het dak monteren. Denk hierbij aan op de schoorsteen, op een dakkapel of op uw gehele dak, of een gedeelte hiervan. Wij houden hierbij altijd rekening met de belastbaarheid van uw dak en adviseren u in alle mogelijkheden waarmee u hoge rendementen kunt behalen met zonnepanelen.

Zonnepanelen die liggen op het zuiden hebben over het algemeen het hoogste rendement, maar toch kan het verstandiger zijn om de panelen anders te leggen. Groesbeek Elektro maakt altijd een plan op maat voor u.

Laat uw zonnepanelen plaatsen door Groesbeek Elektro

Het is belangrijk dat zonnepanelen op de juiste manier geplaatst en geïnstalleerd worden. Groesbeek Elektro neemt dit graag voor u uit handen. Lees meer over het laten plaatsen van zonnepanelen door Groesbeek Elektro. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Naar contact